Otvorena nova fazanerija u Slatinskom Drenovcu

lis 24, 2013Vijesti iz udruge

Virovitičko-podravska županija u 2013. godini za lovačke udruge s područja županije izdvojila je preko 950 tisuća kuna, a u sklopu svog programa za lovstvo. Riječ je o programu koji obuhvaća nekoliko segmenata lovstva kao što su unos divljači u lovišta, premija osiguranja lovišta od štete na divljači i od divljači, štete na lovnotehničkim i lovnogospodarskim objektima, odstrelu predatora, sufinanciranju izobrazbe lovnih pripravnika te razvoj lovnog turizma Virovitičko-podravske županije i mnogi drugi. Tim sredstvima lovačka udruga ”Jelen” Jankovac izgradila je novu fazaneriju u Slatinskom Drenovcu koju je svečano otvorio dožupan Virovitičko-podravske županije Zdravko Dijaković. Predsjednik LU ”Jelen” Mato Metić u svom se prigodnom obraćanju zahvalio Županiji na pomoći i naglasio kako će fazanerija biti od velike pomoći radu udruge te kako je ista napravljena velikim trudom članova Udruge.

Otvorenju su nazočili i predsjednik Županijskog lovačkog saveza VPŽ Miroslav Buneta,  članovi lovačkih udruga s područja županije te predsjednica županijske skupštine VPŽ Ana-Marija Petin:
Iznimno mi je drago da je ova fazanerija otvorena na području Udruge ”Jelen” i moram reći kako je Županija još jednom pokazala svoje razumijevanja kako za sve grane svoga razvoja tako i za lovstvo.. – rekla je prilikom otvorenja Ana-Marija Petin.