Lovačka udruga „JELEN-JANKOVAC“ svečano obilježila 25 godina uspješnog rada

srp 13, 2017Vijesti iz udruge

U subotu je u Lovačkom domu u Slatinskom Drenovcu održana svečanost obilježavanja 25 godina od osnivanja Lovačke udruge „Jelen-Jankovac“ koju je blagoslovom lovačke zastave započeo velečasni Dragan Hrgić. Svečana skupština udruge kojoj su uz brojne članove nazočili predsjednik HLS-a Virovitičko-podravske županije Miroslav Buneta, tajnik HLS-a Virovitičko-podravske županije Antonio Repić, ravnatelj Parka prirode Papuk i zamjenik načelnika Općine Čačinci Alen Jurenac, te predstavnici susjednih lovačkih udruga koji su pozdravili okupljene lovce.

Skupštini su također nazočile članice lovačke udruge: Ana Silađi, Marijana Varjačić i Katarina Zupčić na koje smo osobito ponosni.

U nastavku svečanog obilježavanja o proteklih 25 godina rada lovačke udruge ‘Jelen-Jankovac’ okupljene je podsjetio predsjednik Mato Metić. Između ostalog u svom govoru istaknuo je kako je kroz udrugu prošlo mnogo lovaca, a posebno se dotaknuo Domovinskog rata naglašavajući da su upravo čačinački lovci bili prvi naoružani dragovoljci Domovinskog rata na našem području.

Zaslužnim članovima na svečanosti su podijeljena lovačka odličja i priznanja. Tako su lovačko odlikovanje III.reda za uspješan rad dobili: Stevo Bušljeta, Šimo Jović, Nikola Komljenović, Senad Novak, Predrag Petković, Dinko Pravica, Franjo Prka i Ana Silađi. Lovačko odlikovanje II.reda dobili su Vlado Jurlina i Petar Preradović, dok je odlikovanje I.reda kao osnivač i dugogodišnji član za svoji primjereni rad i brojne zasluge dobio Zvonko Novak.

Za uspješnu dugotrajnu suradnju te unapređenje lovstva udruga je dodijelila Zlatnu plaketu predsjedniku HLS-a Đuri Dečaku, županijskom predsjedniku HLS-a Miroslavu Buneti i dugogoodišnjem bivšem predsjedniku udruge Franji Kovaču. Priznanja za uspješnu suradnju dodijeljena su Općini Čačinci i Parku prirode Papuk.

Kao što i priliči ovakvim događanjima, na kraju su domaćini pripremili domjenak uz brojne lovačke specijalitete, a slavlje je nastavljeno uz Čačinačke tamburaše.